Jeg har fått gleden av å forhåndsteste den splitter nye Lensbaby Edge 35. Jeg har fotografert med cropformat og fullformat, og kommer til å teste den på 2x cropformat (MFT) også. Jeg har begge de andre Edge-optikkene fra tidligere, og er veldig fornøyd med alllsidigheten deres – de er de eneste Lensbaby-optikkene som kan produsere knivskarpe bilder over hele bildeflata når Composeren ikke tiltes, slik at de faktisk fungerer som ordinær fastoptikk men altså med muligheten for tilt-shift-effekt i tillegg. Edge 35 fungerer på samme måte, noe jeg er glad for siden dette er min foretrukne brennvidde.

All Edge optikk behøver en Composer (eller annet optikkfeste) for å festes til kameraet. Når Composeren er bøyd til en side (det er et kuleledd i holderen) vil optikken produsere «a slice of focus» – en stripe med fokus – i samme retning. Fra en viss avstand og vinkel vil dette kunne resultere i en miniatyreffekt – men uansett avstand vil stripen av fokus være et glimrende verktøy for å styre seerens blikk til et spesifikt område i bildet. For portrett kan man for eksempel legge denne stripen av fokus over øynene, eller kanskje vertikalt langs den ene siden av ansiktet. Jo større blender, desto smalere blir fokusstripen. Effekten av optikken styres altså både av bøying av holderen og åpning på blenderen. Min foretrukne blenderåpning for det meste av fotografering med Lensbaby er gjerne rundt f/5.6, men med Edge-optikken går jeg ofte «wide open».

Nedenfor ser du noen bilder der jeg har fotografering samme motiv med ulike blenderåpninger. Klikk for å se hele bildene og lese forklarende tekst.

Du kan se alle Edge 35-bildene jeg har blogget om her.

Jeg er Lensbaby Ambassador — du kan få 10 % avslag via denne lenken