Den siste søndagen i april hvert år arrangeres den såkalte «Pinhole day», det vil si en dag til ære for hullkamera. Wikipedia formulerer det slik:

[…] et årvisst internationalt arrangement for å fremme og feire hullkamerafotografi som kunstart. På denne dagen, siste søndag i april, oppfordrer arrangørene folk i hele verden til: 1 – å ta seg fri fra den stadig mer teknologiske verden vi lever i, og til å delta i den enkle handling det er å lage et hullkamerafoto, og 2 – å dele sine visjoner og formidle skjønnheten ved denne gamle historiske fotografiske prosessen.

Nå har jeg riktignok juksa litt, for jeg har ikke et ekte hullkamera – jeg benytter et spesialobjektiv på et helt ordinært digitalkamera. Blenderen på optikken jeg benytter er på f/177, så jeg slipper unna med lukkertider på rundt 6–8 sekunder. Det er ikke mulig å fokusere, men man må ta til takke med den skarpheten som størrelsen på objektivåpningen tillater. Med så høyt blendertall blir det forresten pinlig synlig hvorvidt sensoren til kameraet ditt trenger en rens..!

Bildene er tatt med Lensbaby Pinhole/Zone plate-optikk på pinhole-innstilling, klikk for å se full visning:

Jeg er Lensbaby Ambassador — du kan få 10 % avslag via denne lenken