Etter noe som kan virke som en evighet med regn glimtet værgudene til nå i jula og vi har hatt ikke bare én men hele fire fine dager på kort tid. En av disse benytta Elin og jeg til å ta turen innover i landet, som vi kaller det — altså til Froland og forbi — for å oppsøke kulde og kanskje få tatt noen fine såpeboblebilder. Det ble med tanken, for vi skjønte at sola sank såpass kjapt at vi bare burde stoppe når vi fant noe fotoverdig. Og det gjorde vi — opptil flere ganger! Først stoppet vi ved et vann og en stilig forfallen løe, deretter ble det istappfoto langs veien (beklager til dere bilister som fikk hjertet i halsen av en svart stasjonsvogn og noen som lå i veigrøfta og pekte på dere med kamera — vi fanget altså bare istapper i motlys…).

Denne gang brukte jeg Velvet 28 og Velvet 85 til bildene, jeg holder meg stort sett på blendertall som tilsier at den helt store «glowen» uteblir — personlig preferanse. De aller første bildene i serien, de med litt «snurr», er forresten tatt med Burnside 35. Fullformatkamera på samtlige bilder, kun beskjeden beskjæring på enkelte av dem. Klikk for å se større:

Disse istappbildene er alle tatt med Velvet 85. Klikk for å se større:

Rett før sola gikk ned rakk vi tilbake til Temse, der vi fotograferte et kjent motiv for meg, den vinterhvilende robåten. Her brukte jeg Velvet 28. Klikk for å vise større:

Jeg er Lensbaby Ambassador — du kan få 10 % avslag via denne lenken